Πρέπει να το ξέρεις! “Φράουλα στη σαμπάνια”

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο και σκεφτήκαμε να συγκεντρώνουμε όσα πιστεύουμε ότι αξίζει να γνωρίζετε με λίγο πιο ελαφρύ ύφος που ταιριάζει και στον άστατο, ανοιξιάτικο καιρό.

Στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Amagi Radio αλλά κι εμείς εδώ στο FACT  από αύριο θα παρουσιάζουμε αξιόλογες υποψηφιότητες απ’όλη την Ελλάδα που κατεβαίνουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. Είμαστε ανοιχτοί στις δικές σας προτάσεις που μπορείτε να μας στείλετε στο info.at.factnews.gr

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έβγαλε στον αέρα το πρώτο προεκλογικό της σποτ. Για τη Νέα Δημοκρατία οι Ευρωεκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση γιαυτό και το πρώτο σποτ εστιάζει στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ με κύρια στόχευση τον κ.Τσίπρα.
Σλόγκαν: “Ως εδώ. Αξίξουμε καλύτερα!”

Νέο σποτ έβγαλε στον αέρα και το ΠΟΤΑΜΙ το οποίο ναι μεν του αρέσει να καταγγέλλει ότι οι υπόλοιποι δεν ασχολούνται με τις Ευρωεκλογές αλλά κι αυτό στη φιλοσοφία και τη στρατηγική δεν απέχει πολύ από τους υπόλοιπους:

 

Μας συγκίνησε η φράουλα στη σαμπάνια. Και στο ΠΟΤΑΜΙ έχουν θητεύσει  στο Nammos της Μυκόνου.

Φράουλα στη σαμπάνια πρότεινε και ο Richard Gere στο Pretty Woman.

Κατά βάθος, είμαστε όλοι ΔΑΠίτες…

Πού πίνουμε αυτές τις μέρες ωραία κοκτέιλ; Ρωτήσαμε τον ρεστοκριτικό του FNL  Τασο Μητσελή που συχνά συνδέουμε τις κριτικές του στο newsletter μας να μας πληροφορήσει τι είναι της μόδας τελευταία.

Chic, αγαπητό FACT (το έχετε θέσει πολύ κατατοπιστικά) και πολύ καλοφτιαγμένα κοκτέιλ αυτές τις μέρες πίνουμε στο Athenee τ(πρώην Zonar’s), στο Brunello στο Κολωνάκι, πάντα στο GB Roof Garden αλλά και στο Barreldier. Το καλύτερο Μανχάτταν της πόλης πάντως το σερβίρει ο Θοδωρής Οικονόμου σε φοβερό ποτήρι, στον κάτω όροφο του CV Distiller. Chic με τα όλα του.

 Κακά τα ψέματα όμως. Το πολιτικό κλίμα είναι πολύ βαρύ. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε όσα θα ζήσουμε το επόμενο τριήμερο κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη. Σήμερα, βγήκα στη γειτονιά μου στην Αγία Παρασκευή να κάνω δυο δουλειές, πέρασα από το Αρτοποιείο, το Καθαριστήριο και την Κτηνίατρο. Όλως τυχαίως και οι τρεις υποψήφιοι σε συνδυασμούς. Έβριζε ο ένας τον άλλον.

Ζούμε στην ίδιες γειτονιές, βρε παιδιά! Έλεος πλέον!

Γιαυτό και μας ενθουσίασε το εξής κουστομπολιό που το αναδεικνύεουμε ως best campaign practice αυτού του ρεπορτάζ.

Μάθαμε λοιπόν ότι δύο υποψήφιες της ΝΔ στην Α’Αθηνών η κ.κ. Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου αντί να…ξεμαλλιάζονται, έκαναν μαζί εξόρμηση στα Κάτω Πατήσια στην εκδήλωση ενός διαμερισματικού συμβούλου.
Προς τιμήν της, η αρχαιότερη και έμπειρη και πολυαγαπημένη της Αθήνας αλλά και του FACT Φωτεινή Πιπιλή πήρε την εξίσου γνωστή “Γκάγκαρη” αθηναία Αλεξάνδρα Χαριτάτου από το χέρι για να τη δείξει “πώς γίνεται η δουλίτσα”.

Πολιτικό ήθος.

 Worse campaign practice: το περίπτερο του Γιώργου Πατούλη πάνω σε δείκτη τυφλών σε πεζοδρόμιο. Διαβάζουμε ότι διορθώθηκε ήδη.

Σήμερα το Helpis δημοσιεύει σχετικό άρθρο όπου ενημερώνει για μια πραγματικότητα που οι περισσότεροι αγνοούμε.
Πόσοι άνθρωποι με κινητική αναπηρία δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν εύκολα ή και καθόλου το δικαίωμα στην ψήφο;


Σημαντική Πρόταση-Εξαγγελία: Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα Είσαι Εσύ” σε άρθρο του στο Capital.gr αναπτύσσει μια πρόταση-εξαγγελία που τη θεωρούμε σημαντική:

 

Μπορούμε να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη αξιοποιώντας την καθαρή ενέργεια. Επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να μηδενίσουμε σταδιακά το κόστος ενέργειας για τον δήμο, με όφελος για τους δημότες και να εξασφαλίσουμε δωρεάν ενέργεια στις ευπαθείς ομάδες.
Αξιοποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο για τις ενεργειακές κοινότητες και τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Παρακαταθηκών & ίδιων πόρων. Προτείνουμε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δημοτικά κτήρια και δημόσια, που δεν πληρώνουν τέλη, και στηρίζουμε ενεργειακές κοινότητες επιχειρήσεων για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Αθήνας

 

Μεγάλες Αγάπες:

Γιώργος Καμίνης: “Λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, πετά το κοστούμι του και μας συστήνει τη σύζυγό του, τις κόρες του ενώ αποκαλύπτει το ταλέντο του στη μαγειρική!” The Caller.

WOW!

Το πιο όμορφο εκλογικό κέντρο που έχουμε δει μέχρι σήμερα βρίσκεται στα Γιάννενα. Την είδηση των εγκαινίων του την αλιεύσαμε από τον Ηπερωτικό Αγώνα. Είναι το εκλογικό κέντρο της παράταξης του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα το οποίο σχεδίασε η αρχιτέκτονας Έλενα Σιόντη που είναι και υποψήφια με τον συνδυαμσό του Δημάρχου.

 

Μεγάλο σουξέ:

Το άρθρο που γράψαμε μαζί με τη fashion blogger Γλαύκη Σάσσα Πακάλη για το τι πρέπει να φοράνε οι υποψήφιοι στις καμπάνιες.

Και επειδή μας ρωτάτε διαρκώς και μας συγκινείτε. 
Τι απέγινε το FACT, αυτο το υπέροχο, μοναδικό στο είδος του, ειδησεογραφικό newsletter που καταγράφει ό,τι πρέπει να ξέρετε κάθε μέρα φιλτράροντας κουτσομπολιά, παραπολιτικά και προπαγάνδα;!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ τις επόμενες ημέρες!

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, γραφτείτε, δωρεάν, εδώ!