” κ.Δέρβο, έχετε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας; “

Διατρέχοντας ξανά τις σημειώσεις μου μετά τη συνομιλία μου με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Δέρβο συνειδητοποιώ ότι τον βρίσκω συμπαθητικό γιατί είναι βαρύς τύπος, των αποστάσεων, απόδειξη βέβαια ότι δεν έχει προσβληθεί για την ώρα από τον ιό του πολιτικαντισμού.
“Πρέπει να σας ζορίζει η προεκλογική εκστρατεία δεδομένου ότι απαιτεί πρωϊνό ξύπνημα”, του λέω αμέσως με “τόσο-όσο” περιπαικτικό
Αν και κατάλαβε τι εννοούσα, το αγνόησε.

“Με ζορίζει μόνο  ότι ο προεκλογικός αγώνας στο επίπεδο της επικράτειας είναι αχανής και δεν μπορείς να είσαι ποτέ βέβαιος για το αποτέλεσμα αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι έχω τη μοναδική ευκαιρία να μιλήσω με όλους τους Έλληνες, ελάχιστοι έχουν μια τέτοια ευκαιρία”, μου απαντάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ο Κώστας Δέρβος είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μετά τη διάλυση της οργάνωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν μια νυκτί.
“Ο πρόεδρος ζήτησε μόνο δύο πράγματα από την ΟΝΝΕΔ από την πρώτη μέρα: να δώσει έμφαση στην επιμόρφωση των στελεχών και να βάλει στην οργάνωση και σε θέσεις ηγεσίας περισσότερες γυναίκες. Ότι θα φερόμαστε με σοβαρότητα το θεωρούσε αυτονόητο”.
“Το στερεότυπο του μπουζουκόβιου ΟΝΝΕΔίτη το γνωρίζετε, όμως”, του λέω.
“Τι να σας πω. Εμένα δεν με αφορά καν αυτή η διασκέδαση. Ούτε το ξενυχτι μου αρέσει. Για να είμαι μάλιστα εντελώς ειλικρινής η δική μου έννοια πάντα ήταν να καταφέρω να γοητεύσω την κοπέλα που μου άρεσε και να φύγουμε για αλλού.Έπειτα ξυπνάω νωρίς”.

Στην ερώτησή μου για το ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ απαντά χωρίς δισταγμό:
“Η προκατάληψη που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κακοπροαίρετη. Μέχρι κι εσείς που μας ξέρετε από κοντά μας αντιμετωπίζετε με προκατάληψη.Πιστεύω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για όλα τα κόμματα σήμερα: να αντιμετωπίσουν την καχυποψία και την προκατάληψη.  Ο καλυτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την καχυποψία είναι οι πράξεις μας”.

Έχει δίκιο βέβαια αλλά από την άλλη πλευρά μέχρι σήμερα οι νεολαίες στελεχώνονταν αποκλειστικά από επαγγελματικα στελεχη τα οποία προχωρούσαν στην πολιτική χωρίς, στην πλειοψηφία τους, να έχουν εργαστεί ποτέ.
“κ.Δέρβο έχετε εργαστεί ποτέ στη ζωή σας;”
Χαμογελάει.
“Μέχρι σήμερα έχω κάνει 18 διαφορετικές δουλειές. Έχω μεγαλώσει σε μια αθηναϊκή οικογένεια της μεσαίας τάξης και ποτέ δεν με έκανε κανείς να πιστέψω ότι θα μπορούσα να μην δουλεύω. Αλλά για να επιστρέψω στην προηγούμενή σας ερώτηση για το ποια ήταν η μεγαλυτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ως πρόεδρος να σας αναφέρω άλλη μια δυσκολία. Στο Πολιτικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ είμαστε όλοι σκληρά εργαζόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες που τελειώνουμε τη δουλειά μας μετά τις 9.00 το βράδυ. Μας είναι δύσκολο να βρούμε ώρα να συνεδριάσουμε γιατί απλώς δουλεύουμε”.

Του ζητώ να μου δώσει ένα λόγο για να τον ψηφίσω.
“Ζητώ την ψήφο σας επειδή πιστεύω πολύ στο αποτέλεσμα. Δεν είμαι πολύ καλός στη θεωρία. Στο Ευρωκοινοβούλιο θα μάθω νέους τρόπους, θα εργάζομαι στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα σε μια πολύ σημαντική συγκυρία που τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη όλα θα αλλάζουν, η Ελλάδα θα βγαίνει από τον λαϊκισμό ενώ ακόμα η υπόλοιπη Ευρώπη θα παλεύει με αυτόν. Να με ψηφίσετε γιατί η Ευρώπη χρειάζεται νέους, μετριοπαθείς, δημοκράτες που έχουν αναπτύξει πολιτική συνείδηση σε μια χώρα με βαρύ ιστορικό φορτίο και έχουν αντιμετωπίσει μέσα σε ελάχιστα χρόνια, όλες τις σύγχρονες προκλήσεις”.

Πού τον βρίσκετε:
Ιστοσελίδα
Facebook
Twitter
Instagram

        Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

* Το FACT είναι ένα δελτίο ειδήσεων. Καθημερινά επιλέγουμε τις σημαντικότερες ειδήσεις φιλτράροντας τα fake news, τα παραπολιτικά και τα κουτσομπολιά και σας στέλνουμε στο email σας ό,τι πρέπει να ξέρετε κάθε μέρα για να είστε ενημερωμένοι. Για να  λαμβάνετε το FACT εγγράφεστε δωρεάν εδώ.