“κ.Χριστίνα Πολίτη, εσείς λείπατε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας;”

Δίνουμε ραντεβού στο “Zonar’s”.
“Atenee το λέμε τώρα”, της λέω στο τηλέφωνο. “Γνωμάτευσε σχετικά το δικαστήριο”. Σκάμε στα γέλια, βέβαια.

“Αντί κάποιοι να ασχολούνται με το πως θα διατηρήσουμε τα ιστορικά μας κτίρια ασχολούνται με τις επωνυμίες των επιχειρήσεων. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αυτό το παιχνίδι. Την επωνυμία  Zonar’s την έκανε ελκυστική ο Χρύσανθος Πανάς, αυτός την επανέφερε στην πόλη”.

Η πόλη της Αθήνας από την αρχή στη συζήτηση. Ωραία!

Η Χριστίνα Πολίτη είναι πασίγνωστη δημοσιογράφος και κοσμικογράφος. Την είχα γνωρίσει πριν από χρόνια σε μια κοινή παρέα κι ενώ έχω μια καχυποψία έως και προκατάληψη προς τους ανθρώπους του λάιφστάιλ εκτίμησα στη Χριστίνα τους τρόπους της και το γεγονός ότι ενώ στις παρέες όλοι την πιέζουν να τους αποκαλύψει “ζουμερές λεπτομέρειες” για τις ζωές των κοσμικών που συναναστρέφεται εκείνη απαντά πάντα μ’ενα χαμόγελο και αλλάζει μαστόρικα τη συζήτηση, ως έμπειρη πολιτικός. Στο χρόνο ανακάλυψα ένα συγκροτημένο και ντομπρο άνθρωπο και απολαμβάνω την παρέα και τις συζητήσεις μας.

Αφετηρία γιαυτή τη συζήτηση λοιπόν είναι η προκατάληψη που από δική μου πείρα ξέρω ότι θα υπάρχει απέναντι στο πρόσωπό της και ξέρω πως είναι άδικη.

“Χριστίνα, εσύ έλειπες από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας;”
Απαντάει ακαριαία:
“Δεν ξέρω αν έλειπα είμαι βέβαιη ότι μπορώ να προσθέσω”. Της ζητώ να επιχειρηματολογήσει λίγο πάνω σε αυτό.

“Αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των Αθηναίων επειδή ζω στο Κέντρο αλλά περπατάω σε όλη την Αθήνα. Τα προβλήματα της Αθήνας, της πρωτεύουσας της χώρας, που βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης μπορεί να περιγράφονται με όρους πολιτικούς, μπορεί να απαιτούν σχέδιο και να έχουν ιδεολογικό πρόσημο αλλά αισθάνομαι ότι από τη συζήτηση συχνά αποκλείονται τα καθημερινά που είναι και τα ζωτικά. Το να μπορείς να περπατάς στα πεζοδρόμια χωρίς να κινδυνεύεις να σκοτωθείς, το να υπάρχει το βράδυ φωτισμός είναι ζωτικό για την Αθήνα. Θέλω να υπερασπιστώ την καθημερινότητα της πόλης. Αυτά που αρκετοί βλέπουν αφ υψηλού. Για όσους ζούμε την Αθήνα κάθε μέρα είναι πολύ σημαντικά”.

Γιατί με τον Παύλο Γερουλάνο;

“ Γιατί είναι και ο ίδιος ένας Αθηναίος αστός και γιατί πιστεύω ότι θα ασχοληθεί πολύ με το Δήμο και δεν βλέπει την καρέκλα του Δημάρχου ως προθάλαμο για άλλα αξιώματα τα οποία άλλωστε είχε κατά το παρελθόν. Με πείθει το ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού μας δίνει βάση πολύ στο να λειτουργεί αποτελεσματικά η πόλη στο επίπεδο του διαμερίσματος και της γειτονιάς. Έπειτα έχει πλήρη αντίληψη του πόσο σημαντικό brand name είναι η Αθήνα, η ιστορία της, τα μουσεία της, το περιβάλλον της, το αθηναϊκό φως αλλά κοιτάει στο μέλλον. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά”.

Ποια είναι η κριτική σου για την προηγούμενη δημοτική αρχή;

“Ο κ.Καμίνης είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Όλοι παραδέχονται πως βρήκε ένα δήμο σε άθλια κατάσταση και φεύγει αφήνοντας τα ταμεία γεμάτα. Στην εποχη που ζούμε αυτό πρέπει να το επισημάνουμε. Όμως πιστεύω ότι απέτυχε στην καθημερινότητα, το παραδέχονται και οι άνθρωποί του άλλωστε”.

Ομολογώ ότι περισσότερο από το γεγονός της υποψηφιότητάς της με εξέπληξε η επιλογή του συνδυασμού. Θα έπαιρνα όρκο ότι θα επέλεγε να συμπορευθεί με τον Κωστή Μπακογιάννη.

“Ο Κωστής Μπακογιάννης είναι ένας συμπαθητικός νέος άνθρωπος. Όμως ο κόσμος που συμπορεύεται μαζι του μου φαίνεται οτι αρνείται να αλλάξει”.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ως υποψήφια. Γελάει.

“Δεν παραπονιέμαι ποτέ και για τίποτα όπως ξέρεις αλλά η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζω είναι αυτή που οι περισσότεροι θεωρούν ως πλεονέκτημα. Ακριβώς επειδή δεν είμαι άγνωστη κανείς δεν θεωρεί σκόπιμο να προβάλλει την υποψηφιότητά μου. Οπότε, όπως οι περισσότεροι έχω ξεκινήσει κι εγώ από το ίδιο σημείο. Έχει και αυτό τη γοητεία του”.

Πού τη βρίσκετε:

Cosmopoliti.com
Instagram